Ramstek u vorčester sosu sa ruzmarinom

Kada želite da napravite nešto zaista posebno svojim najbližima ili gostima, ovaj recept je prava stvar. Ukusne šnicle u pikantnom sosu, koje se po želji mogu jesti uz malo breskve pravi su izbor kako za prazničnu trpezu, tako i za svakodnevne prilike u kojima želite da ugodite svim čulima.

Potrebno:

½ kg šnicli od ramsteka

1 dl crnog vina

3 kašike vorčester sosa

prsohvat ruzmarina

biljni začin

maslinovo ulje

1 breskva

Priprema:

Šnicle začiniti i pržiti na maslinovom ulju.

Naliti vinom i dinstati dok ne omekšaju, Po potrebi dodavati vodu.

Pri kraju dinstanja šnicle posuti ruzmarinom.

Izvaditi gotove šnicle na tanjir za serviranje, a u sok od dinstanja dodati vorčester sos.

Napravljenim sosom preliti šnicle.

Servirati sa prilogom od mešanog povrća i pirinča.

Ukrasiti kriškama crvene breskve.

Jelena

Leave a Reply