Kada želite da napravite nešto zaista posebno svojim najbližima ili gostima, ovaj recept je prava stvar. Ukusne šnicle u pikantnom sosu, koje se po želji mogu jesti uz malo breskve pravi su izbor kako za prazničnu trpezu, tako i za svakodnevne prilike u kojima želite da ugodite svim čulima.
Potrebno:
½ kg šnicli od ramsteka
1 dl crnog vina
3 kašike vorčester sosa
prsohvat ruzmarina
biljni začin
maslinovo ulje
1 breskva
Priprema:
Šnicle začiniti i pržiti na maslinovom ulju.
Naliti vinom i dinstati dok ne omekšaju, Po potrebi dodavati vodu.
Pri kraju dinstanja šnicle posuti ruzmarinom.
Izvaditi gotove šnicle na tanjir za serviranje, a u sok od dinstanja dodati vorčester sos.
Napravljenim sosom preliti šnicle.
Servirati sa prilogom od mešanog povrća i pirinča.
Ukrasiti kriškama crvene breskve.