Ramstek u potpunosti zadovoljava principe hrono ishrane koja zahteva da se kombinuju meso i povrće bez dodataka ugljenih hidrata. Ukusno i hranljivo, a ujedno ne opterećuje organizam. Prijatno 🙂
Potrebno:
Oko 700 gr šnicli od ramsteka ili juneće ruže ili onoliko šnicli za koliko osoba spremate
3 šargarepe
1 crvena I 1 zelena paprika
2 srednje glavice crnog luka
Sredina sa semenkama od 3 tikvice od kojih ste napravili špagete, 2 kašičice brašna
Za marinadu
So, biber, aleva paprika,
Bosiljak, majčina dušica
senf, sojin sos, balzamiko sirce, crveno vino
Priprema:
Šnicle posoliti, pobiberiti, premazati sa malo senfa i posuti alevom paprikom, bosiljkom i majčinom dušicom. Preliti sa malo balzamiko sirćeta, sojinog sosa, ula po zelji suncokretovog ili maslinovog i zaliti jednom čašom crvenog vina.
Ostaviti da stoji bar pola sata, a najbolje pripremiti meso uveče i ostaviti da stoji u marinadi do pripreme sutradan.
Kratko propržiti meso, da dobije koricu i tako svi sokovi i ukus ostanu u njemu.
Dodati luk isečen na rebarca, kolutove šargarepe, seckanu papriku i sitno iseckanu sredinu od tikvice. Zaliti ostatkom marinade i krckati sve oko 1 sat ili dok meso ne omekša. Po potrebi dodavati po malo vode. U sos koji nastane od svih sastojaka umutite 2 kašičice brašna prethodno razmućenog u vodi.