Milka torta spada u red onih slatkiša koji se apsolutno svakom svidjaju i ne samo svidjaju, nego ih oduševljavaju. Kombinacija plazme sa dve vrste milka čokolade koje se dodaju u dva odvojena krema, čini ovu tortu savršenim izborom za sve vrste proslava, ali i odličnim načinom da udovojite ljubiteljima dobrog saltkog zalogaja. Prijatno 🙂
Potrebno:
600 gr mlevene plazme
600 gr plazme u komadu
1 margarin (250gr)
1 maslac (250gr)
12 jaja
300 gr šećera u prahu
200 gr bele milke
200 gr crne milke
Priprema:
Umutiti 6 belanaca i staviti u stranu.
Umutiti 6 žumanaca sa 150 gr šećera u prahu i u to dodati 200 grama bele milke (omekšale).
Mutiti još malo pa dodati pola margarina i pola maslaca
Dodati belanca i mešati varjačom.
Na kraju još umešati 300 gr mlevene plazme.
Isti postupak ponoviti i sa crnom milkom.
Dublju šerpu, obložiti folijom pa naslagati plazmu omekšalu u mleku, uz zidove šerpe i po dnu. Nakon toga uliti crni, pa beli fil ina kraju naređati još jedan red plazme.
Poželjno je da torta ima dva sloja, crni i beli, tako da se treba truditi da se prvi izravna pre nego što se preko njega nalije drugi.
Šerpu, ostaviti u firžideru dok se sve dobro ne ohladi.
Kada je masa ohladjena prevrnuti je na tanjir, skinuti foliju i premazati šlagom.