Mafiši su specifična vrsta testa koja se prži u dubokom ulju. Iako je potrebno izdvojiti vreme kako bi se mafiši napravili, ukus koji na kraju postigne nadomestiće sav uložen trud. Prijatno 🙂
Potrebno:
1 kg belog brašna ili 1 kg mešanog belog i graham brašna
½ l mešavine vode i mleka
1 kašika šećera
1 kašičica soli
1 kvasac
pola kesice praška za pecivo
1 jaje
½ dl ulja
Priprema:
U mlako mleko staviti kvasac, so i šećer.
Sačekati da nadođe, pa ga sipati u brašno sa braškom za pecivo.
Dodati ulje i jaje i zamesiti testo.
Ostaviti testo da nadođe, pa ga premeiti i ostaviti još malo da odstoji.
Na površini posutoj brašnom razvući testo na debljinu oko jedan santimetra.
Iseći testi na pravougaonike i zaseći ih odozgo na dva tri mesta.
Mafiše pržiti u dubokom ulju.
Služiti sa kajmakom, sirom ili kao slatku varijantu sa džemom.