Brz, jednostavan, a ipak izuzetno ukusan kolač. Udovoljite svojim čulima malim zadovoljstvima, poput ovog kolača koji se pravi od kornfleksa u kombinaciji sa medom i čokoladom.
Potrebno:
8 kašika meda
8 kašika šećera
100 gr čokolade
1 margarin
1 kutija (250 gr) kornfleksa
Priprema:
Margarin, čokoladu i šećer istopiti .
Skloniti sa vatre pa dodati med.
Spremljenu masu preliti preko kornfleksa.
Sve dobro izmešati.
Stavljati u korpice.
Staviti u frižider da se ohladi.
2 comments so far
AntonioimpoxPosted on 7:15 am - Dec 29, 2021
Kada se maslac otopit, skloniti sa ringle, dodati i istopiti čokoladu, dodati kornfleks i sve dobro sjediniti. Ako stavljate orasaste plodove, dodajte ih dok se sećer topi, da se malo karamelizuju. Šišarke ili čupavci: Najukusniji kolač devedesetih.
AntonioimpoxPosted on 4:16 pm - Dec 30, 2021
Sve dobro sjedinite sa varjačom. U svaku korpicu sipajte oko 1-1.5 kašiku smese pa manjom kašikom utabajte smesu, poravnajte što više možete kako bi dobili što pravilniji disk, debljine do 1.5 cm. Samo obratite pažnju, koliko smese ćete sipati u korpice zavisi od vašeg kalupa, pa se prilagodite tome.