Knedle sa šljivama

Iako danas postoje brojna mesta na kojima se mogu nabaviti gotove ili polugotove knedle sa šljivama, nema ničeg lepšeg od domaćih i sveže napravljenih. Evo jednog recepta koji će Vam omogućiti da uživate baš u ovakvim knedlama. Prijatno 🙂

Potrebno:

1 kg oljuštenog krompira

2 jaja

500 gr brašna

1 kašika masti

200 gr prezli

kristal šećer

malo soli

šljive

Priprema:

Krompir skuvati i izgnječiti kao za pire, pa dodati malo mleka i mast ili margarin.

Dobro ga ohladiti, pa u njega dodati baršno i jaja.

Sve dobro izmešati.

Kidati loptice od testa i u svaku stavljati po jednu šljivu.

Napravljene knedle kuvati u povreloj slanoj vodi.

Gotove se kada isplivaju na površinu.

Vaditi ih i stavljati na rešetku da se cede.

Prezle preći u tiganju, dok blago ne potamne.

Knedle uvaljati u prezle i posuti ih šećerom.

Jelena

Leave a Reply