Iako danas postoje brojna mesta na kojima se mogu nabaviti gotove ili polugotove knedle sa šljivama, nema ničeg lepšeg od domaćih i sveže napravljenih. Evo jednog recepta koji će Vam omogućiti da uživate baš u ovakvim knedlama. Prijatno 🙂
Potrebno:
1 kg oljuštenog krompira
2 jaja
500 gr brašna
1 kašika masti
200 gr prezli
kristal šećer
malo soli
šljive
Priprema:
Krompir skuvati i izgnječiti kao za pire, pa dodati malo mleka i mast ili margarin.
Dobro ga ohladiti, pa u njega dodati baršno i jaja.
Sve dobro izmešati.
Kidati loptice od testa i u svaku stavljati po jednu šljivu.
Napravljene knedle kuvati u povreloj slanoj vodi.
Gotove se kada isplivaju na površinu.
Vaditi ih i stavljati na rešetku da se cede.
Prezle preći u tiganju, dok blago ne potamne.
Knedle uvaljati u prezle i posuti ih šećerom.