Autentičan ukus domaćeg gulaša koji je oplemenjen crnom čokoladom i vinom.
Potrebno:
1 kg junećeg mesa
600 gr crnog luka
3-4 čena belog luka
150 gr suve slanine
2 šargarepe
100 gr crvene paprike
100 gr crne čokolade
2 dl pasiranog paradajza
2 dl crvenog vina
1 začin za gulaš u kesici
2 kašičice biljnog začina
biber
ulje
Priprema:
Sitno iseckati crni i beli luk i dinstati dok ne dobije zlatkastu boju. Dodati seckano juneće meso i dinstati dok ne omekša uz povremeno dodavanje vode po potrebi.
Šargarepu sitno iseckati ili izrendati, a papriku isitniti.
Kada meso omekša (potrebno je oko 2 sata), dodati šargarepu, papriku, paradajz, vino, prethodno istopljenu čokoladu i začine, pa krčkati dok meso ne postane potpuno mekano, a vino ispari.
Servirati uz pire krompir.