Juneći gulaš

Autentičan ukus domaćeg gulaša koji je oplemenjen crnom čokoladom i vinom.

Potrebno:

1 kg junećeg mesa

600 gr crnog luka

3-4 čena belog luka

150 gr suve slanine

2 šargarepe

100 gr crvene paprike

100 gr crne čokolade

2 dl pasiranog paradajza

2 dl crvenog vina

1 začin za gulaš u kesici

2 kašičice biljnog začina

biber

ulje

Priprema:

Sitno iseckati crni i beli luk i dinstati dok ne dobije zlatkastu boju. Dodati seckano juneće meso i dinstati dok ne omekša uz povremeno dodavanje vode po potrebi.

Šargarepu sitno iseckati ili izrendati, a papriku isitniti.

Kada meso omekša (potrebno je oko 2 sata), dodati šargarepu, papriku, paradajz, vino, prethodno istopljenu čokoladu i začine, pa krčkati dok meso ne postane potpuno mekano, a vino ispari.

Servirati uz pire krompir.

Jelena

Leave a Reply