Domaća mućkalica

Mućkalica je jelo koje se sprema od mesa i mešanog povrća sa obaveznim lukom. U ovom receptu dodati su joj i šampinjoni koji svakako njen ukus čine još boljim.

Potrebno:

500 gr mešanog raznobojnog povrća (paprike, paradajz, kukuruz, boranija, šargarepa)

200 gr šampinjona

2 glavice crnog luka

500 gr svinjskog mesa od buta

biljni začin, biber i beli luk u prahu

Priprema:

Meso spremiti na roštilju ili kratko propržiti na ulju dok ne porumeni, pa ga odložiti na stranu.

Na ulju pržiti luk dok ne postane staklast, dodati šampinjone i ostalo povrće sitno iseckano.

Pržiti desetak minuta, pa dodati meso.

Sve začiniti biljni začinom, biberom i belim lukom.

Dinstati još 15-20 minuta, uz povremeno dodavanje vode ako je potrebno.

Jelena

Leave a Reply