Samo za hrabre, koji se ne plaše da probaju dezert neuobičajenog izgleda 🙂
Količina za 6 saksija zapremine 0.15 litara
Potrebno:
250 gr imlekovog sitnog sira
200 gr slatke pavlake (zasladjene) polimark
100 gr šećera u prahu
1 vanilin šećer
1 kafena kašičica arome vanile ili štapić vanile
200 oreol powder (mleveni)
30 gr maslaca
2 kašike mleka
400 gr višanja
100 gr šećera
nana za dekoraciju
Priprema
Priprema fila
Umutiti slatku pavlaku. U posebnoj posudi pomešati sir, šećer u prahu, vanilu i vanilin šećer i to mutiti lagano mikserom, dok se ne sjedini (2.3 minuta). Smesu sa sirom dodati u umućenu slatku pavlaku i lagano mikserom mutiti dva minuta dok se sjedini.
Priprema smese sa keksom
U mleveni keks dodati rastopljen maslac i dve kašike mleka. Mutiti žicom za mućenje.
Priprema voća
U šerpu dodati voće, šećer i jedan decilitar vode. Kuvati na laganoj vatri dok veći deo vode ne ispari i smesa počne da liči na slatko. Ostaviti da se lepo ohladi.
Serviranje
U saksiju na dno staviti pola kašike fila sa keksom i pritisnuti kašikom ili prstom. Preko toga dodati jednu punu kašiku belog fila i lepo rasporediti i saksiji i lagano tapkati da se masa sjedini kako bi se izbegli vazdušni džepovi (može se koristiti i špic za filovanje torte). Preko staviti jednu kašiku voćnog nadeva i ravnomerno rasporediti. Preko dodati kašiku i po belog fila ( ili dok ne popunite saksiju do pola santimetra do vrha). Preko dodati kašiku voćnog nadeva i na kraju sve kašike fila sa keksom. Lepo rukom rasporediti tako da ostane rastresit.
Posaditi cveće na vrhu 🙂 Da bi se dobio najbolji efekat, čačkalicom napraviti udubljenje u koje će se posaditi jestivo cveće.
Za hrabre i radoznale posaditi nanu i pojesti je zajedno sa kolačem.
Prijatno 🙂