Cezar salata je jedna od poznatijih obrok salata. Ona sadrži sve namirnice koje su potrebne za kompletan ručak ili večeru. Njena osnova je zelena salata koja se preliva dresimgom i koja se kombinuje sa belim mesom i prepečenom slaninicom, kao i sa komadićima prepečenog hleba.
Potrebno za 4 osobe:
2 veće zelene salate
600 gr belog mesa
100 gr mesnate slanine
oko 400 gr hleba
1 čaša pavlake
150 gr majoneza
Priprema:
Hleb iseći na kockice, naređati u pleh na papir za pečenje, pa ga peći na 200° C dok ne postane hrskav.
Zelenu salatu dobro oprati i usitniti.
Umutiti dobro pavlaku i mojonez.
Slaninu prepeći u tiganju.
Meso iseći na štapiće, natrljati ga biljnim začinom i biberom, pa ga prepeći u tiganju u kome se prethodno pekla slanina.
Servirati tako da na dnu tanjira bude zelena salata prelivena dresingom od pavlake i majoneza. Preko dodati meso, slaninu i komadiće prepečenog hleba.
Prijatno 🙂