Veoma laka za spremanje i veoma ukusna torta. Uz pomoć gotovih rozen korica za tren ćete dobiti slanu tortu koja uz to veoma ukusna. Isecite je na sitne delove i dobićete sjajno predjelo ili koktel posluženje.
Potrebni sastojci za slanu rozen tortu:
Pakovanje korica za rozen tortu
250 gr šunke (1. nadev)
250 gr krastavčića (2. nadev)
250 gr kuvane šargarepe (3. nadev)
250 gr kačkavalja Gauda (4. nadev)
3 čaše kisele pavlake
so po ukusu
Priprema:
Šunku,šargarepu i krastavčiće sitno iseckati, a kačkavalj izrendati.
Koru po koru mazati pavlakom,a zatim posuti jednom vrstom nadeva (šunkom).
Sledeću koru namazati odozdo i staviti je na sloj sa šunkom,namazati odozgo pavlakom i posuti sledećim nadevom (krastavčićima).
Postupak ponoviti sa sledećom korom i sledećim nadevom dok se ne potroše sve kore i sav fil.
Gornju koru kao i celu tortu sa svih strana namazati pavlakom i posuti kačkavaljem.
Znači svaka kora osim donje namazana je pavlakom sa obe strane, a svaki nadev je između dva sloja pavlake, tako da kore i fil čine kompaktnu celinu i ne odvajau se.
Gotovu tortu iseći na kockice 3×3 cm i u svaku kocku zabosti čačkalicu. Torta je tako spremna za služenje zalogaj po zalogaj.