Ukoliko želite da veoma brzo i jednostavno napravite izuzetan dezert onda je ovo pravi recept za Vas. Torta je veoma lagana, prava letnja, a kombinacija plazme i voća sa kremastim filom, svakom će se dopasti.
Potrebno:
pola litre mleka
10 kašika šećera
20 gr želatina
pola kila šlaga u prahu
300 gr mlevene plazme
300-500 gr voća (maline, jagode, višnje)
Priprema:
Skuvati mleko i šećer.
Skloniti sa vatre i u vruće sipati razmućen želatin u dva deci hladne vode.
Dobro izmešati i staviti u frižider da se ohladi.
U dobro ohlađeno mleko umutiti pola kile šlaga.
Polediti masu na tri dela.
U jedan staviti plazma keks.
U drugi deo voće.
Na tacnu ređeti prvo deo sa keksom, pa deo sa voće i odozgo šlag.
Služiti dobro prohlađeno u frižideru.