U subotu ste pekli palačinke, pa Vam je preostalo par komada? Imate i bajat hleb od četvrtka? Ostalo Vam je i malo nadeva za picu od pre neki dan? Zavirite u frižider i sugurno čete pronaći još ponešto interesantno za čaroliju nedeljnog doručka.
Potrebno:
3-4 kriške bajatog hleba
4 palačinke
rendani kačkavalj
seckana šunka
seckani paradajz
seckana paprika
seckane pečurke
origano
pola kisele ili neutralne pavlake
2 jajeta
3-4 kašike mleka
maslinovo ulje
Priprema:
Namažite pleh malinovim uljem.
Hleb potopite u jaja i mleko i naređajte na dno pleha.
Pospite ga narendanim kačkavaljem, ali ostavite i malo za odozgo.
Palačinke nadenite preostalim sastojcima i urolajte, pa neređejte preko hleba.
Palačinke možete i iscepkati na komadiće i ređati kao koru, zatim nadev i ponovo koru.
Odozgo pospite kačkavaljem.
U preostala jaja umutite pavlaku i sve zalijte.
Pecite na 200°C 20 minuta.